L’IES Jaume I d’Ontinyent és un centre públic situat a Ontinyent (València) que ofereix la possibilitat de cursar ESO, Batxillerat i Cicles Formatius, i que pertany a la Xarxa d’Instituts d’Excel.lència de Formació Professional de la Comunitat Valenciana.

El nostre centre participa en diversos tipus de programes com: el projecte ERASMUS en llengua francesa, que versa sobre alimentació saludable, medi ambient i consum responsable; el programa EMPREN i el programa ACREDITA, pertanyents a FOL; el projecte DIGITALITZACIÓ DE LA FP, del Centre d’Innovació Digital Avançat CIDA; i el programa iMOU-TE (iniciativa d’intercanvi intercentres de la Generalitat Valenciana) en àrees STEAM.

 A més a més, animem a l’alumnat a participar en concursos de temàtiques vàries com COMPITALIA de Sagunt (especialitats de redacció, dibuix i dramatització del Festival de Teatre Grecollatí de Sagunt), OLIMPIADA DE CLÀSIQUES (de la Universitat de València), CONSELL VALENCIÀ DE CULTURA (redacció i dibuix), LLIGA DE DEBAT DE SECUNDÀRIA I BATXILLERAT de la Xarxa Vives Universitats 2023, GIRLS 4STEAM (Universitat de València) INSPIRACIÈNCIA (concurs de relats d’inspiració científica) i PREMIS SAPIÈNCIA (iniciativa conjunta de la Xarxa d’Universitat Valencianes per al foment de la I+D+i (RUVID) i la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana) a través dels departaments de Llengües Clàssiques, de Geografia i Història, de Matemàtiques i de Biologia i Geologia.

Així mateix, participem en projectes de ciència ciutadana com el projecte MICROMÓN 2.0 (Universitat de València), PROJECTE RIUS (Fundació Limne) i THE SMART GREEN PLANET (programa Ambientech, projecte escolar col.laboratiu), des del departament de Biologia i Geologia.

L’equip de treball Aulacheck de l’IES Jaume I el formen l’alumnat i professorat de les matèries de Cultura Científica (4t ESO), Biologia humana (1r Batxillerat) i Biologia, Geologia i Ciències Ambientals (1r Batxillerat), que treballaran col.laborativament. Trobem que la possibilitat de poder col·laborar en aquest projecte, és una excel·lent forma que l’alumnat veja reflectit el seu treball en una revista de divulgació, on poden aplicar els continguts curriculars a més de poder difondre el treball a diversos nivells.

1 comentario en “IES Jaume I d’Ontinyent (València)”

  1. La meua més sincera enhorabona a l’Equip Docent del Departament de Biologia i al seu excel·lent elenc de professionals per la posada en marxa d’aquesta iniciativa. Els meus millors desitjos per a ells i l’alumnat i molta sort i èxit en eixe interessant projecte.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *